Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета с бекон, лук и чушки

Свински шишчета с бекон, лук и чушки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински шишчета с бекон, лук и чушки
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Ако Купидон си разбираше от работата, вместо със стрели на любовта, щеше да отстрелва мъжете с шишчета с бекон и свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • бекон - 200 г пушен на дълги тънки слайсове
  • чушки - 4 - 5 бр. зелени
  • лук - 3 бр.
  • джоджен - 1 с.л. изсушен
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к. л.
  • сол
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на еднакво големи парчета. Подправките се стриват и смесват в купа заедно със зехтина. Месото се натрива с получената кашичка и се оставя да се маринова поне за два часа или за цяла нощ.

Лукът и чушките се нарязват на средно големи парчета. Когато месото вече се е мариновало, се нанизва на шишовете, като около него на зиг-заг нанизвате бекона и го редувате с чушките и лука.

Изпечете шишчетата на предварително нагорещено барбекю или на скара, при непрекъснато обръщане, като от време на време мажете с остатъка от марината.

Поднесете горещите шишчета с добре изстудена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: