Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с шоколадов крем

Еклери с шоколадов крем

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Еклери с шоколадов крем3 / 3
05/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Знаем страхотни рецепти за еклери, но тази е от най-сполучливите - вадете лист и записвайте"

Необходими Продукти

  • За еклерите
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 100 гр краве
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 4 броя
  • За крема
  • шоколад - 250 г натурален
  • сметана - 250 мл течна
  • масло - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври с маслото и солта. След това сипете брашното на веднъж и бъркайте с дървена шпатула, докато се получи отделящо се тесто. Оставете да се охлади и разбъркайте с яйцата, едно по едно, докато всяко се поеме отделно.

Сипете тестото в шприц или сладкарски пош и шприцовайте продълговати еклери в тава, покрита с хартия за печене.

Сложете да се изпекат в предварително загрята умерена фурна до удвояване на обема и зачервяване.

Не отваряйте врата на фурната, докато се пекат, защото може да спаднат еклерите. Щом са готови, оставете да изстинат в изключената фурна.

За крема разтопете шоколада с маслото и захарта на водна баня, без да завира. Оставете шоколадовата смес да се охлади. Разбийте отделно сметаната и след това внимателно я разбъркайте, като добавяте постепенно шоколада.

С получения крем напълнете еклерите. По желание може да заделите малко от шоколада с маслото, за да направите украса върху готовите еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Изглеждат страхотно
08.10.2019 21:00
Таня
Таня
Изглежда много вкусно
12.12.2014 21:06
1