Трифоново мезе

Трифоново мезе

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
449
1k
835
939
1
25/04/2017
"Мераклийско мезе, което задължително трябва да се поднася с мераклийско вино"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 305
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме двата вида сирене и кашкавала и ги сипваме в купа.

Разтопяваме маслото и го разбъркваме с червения и черния пипер, сминдуха и кимиона.Разбъркваме и прибавяме към сиренето и кашкавала. Смесваме много добре.

В сух тиган запичаме орехите за около 2-3 минути, след което ги смиламе.

В чиния поставяме метален пръстен, стените на който сме намаслили. В него до средата сипваме от сместа със сирената и кашкавала, поръсваме с орехите, и после отгоре пак сипваме от сместа.

Притискаме хубаво с лъжица и внимателно отделяме пръстена. Така оформяме всичката смес и прибираме мезетата в хладилник.

След около 1 час мезетата са готови за сервиране, като върху всяко поставяме навита на руло лентичка пастърма и украсяваме по желание.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елена Стефанова Йорданова
Огромно благодаря за страхотната рецепта!Влиза в графа любими!
1
0