Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Дробчета в пикантен сладко-кисел сос

Дробчета в пикантен сладко-кисел сос

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
25/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Такава вкусотия ще ви приготвим от пилешки дробчета, че дълго ще разказвате на приятелите си за нея"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • чубрица - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1 ч.л. за паниране
  • За соса
  • домати - 500 г от консерва
  • лук - 1 глава (нарязан на полумесеци)
  • пресен чесън - 3 стръка - само бялата част
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 2 бр. печени
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • лют пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука и чесъна в сгорещеното олио за около 1 минута и оттегляме от котлона.

Прибавяме доматите и връщаме тигана на огъня. Нарязваме чушките на дребно и сипваме и тях в тигана. Прибавяме и кимиона, черния пипер и лютия червен пипер и разбъркваме.

В купа смесваме брашното, чубрицата и солта и в него хубаво овалваме дробчетата и след това ги пускаме в соса.

Разбъркваме и оставяме ястието да къкри на слаб огън за 15-20 минути. Преди да оттеглим ястието от котлона, го поливаме с оцета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: