Пилешка манджа с картофи, моркови и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
21/04/2017
"Вкусно и по селски - кой иска да хапне заедно с нас?"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 387
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето. Нарязваме на порционни парчета, заливаме с вода и като кипне, варим 5 минути.

После изливаме водата и отново измиваме пилешкото месо. В тенджерка слагаме порциите пиле. Наливаме 2-3 с.л. олио и задушаваме, докато изври течността и започне да се запържва.

Изваждаме запърженото месо от мазнината и в същата, слагаме нарязан ситно или настърган лук. Разбъркваме няколко пъти и прибавяме сол на вкус, червен пипер и брашно. Наливаме постепенно топла вода (5 ч.ч.).

Прибавяме пилешкото месо и варим ястието без капак за 30 минути. Към полусвареното пиле прибавяме почистени и нарязани картофи и моркови.

Варим ястието още, колкото е необходимо до готовност. Преди да снемем от котлона, прибавяме нарязан ситно пресен магданоз.

Дълбока италианска тава с дръжки и капак 28 см, дурал-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока италианска тава с дръжки и капак 28 см, дурал
100.00 лв.
80.00 лв.
Виж ››

Дълбока алуминиева тава с незалепващо покритие. Удобна за готвене на различни ястия, с огнеупорен капак. Прекрасен подарък за вашия дом!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар