Начин на приготвяне
Измиваме пилето. Нарязваме на порционни парчета, заливаме с вода и като кипне, варим 5 минути.
После изливаме водата и отново измиваме пилешкото месо. В тенджерка слагаме порциите пиле. Наливаме 2-3 с.л. олио и задушаваме, докато изври течността и започне да се запържва.
Изваждаме запърженото месо от мазнината и в същата, слагаме нарязан ситно или настърган лук. Разбъркваме няколко пъти и прибавяме сол на вкус, червен пипер и брашно. Наливаме постепенно топла вода (5 ч.ч.).
Прибавяме пилешкото месо и варим ястието без капак за 30 минути. Към полусвареното пиле прибавяме почистени и нарязани картофи и моркови.
Варим ястието още, колкото е необходимо до готовност. Преди да снемем от котлона, прибавяме нарязан ситно пресен магданоз.