Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Пилешка манджа с картофи, моркови и лук

Пилешка манджа с картофи, моркови и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пилешка манджа с картофи, моркови и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусно и по селски - кой иска да хапне заедно с нас?"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето. Нарязваме на порционни парчета, заливаме с вода и като кипне, варим 5 минути.

После изливаме водата и отново измиваме пилешкото месо. В тенджерка слагаме порциите пиле. Наливаме 2-3 с.л. олио и задушаваме, докато изври течността и започне да се запържва.

Изваждаме запърженото месо от мазнината и в същата, слагаме нарязан ситно или настърган лук. Разбъркваме няколко пъти и прибавяме сол на вкус, червен пипер и брашно. Наливаме постепенно топла вода (5 ч.ч.).

Прибавяме пилешкото месо и варим ястието без капак за 30 минути. Към полусвареното пиле прибавяме почистени и нарязани картофи и моркови.

Варим ястието още, колкото е необходимо до готовност. Преди да снемем от котлона, прибавяме нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: