Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни макарони в 2 варианта

Домашни макарони в 2 варианта

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Домашни макарони в 2 варианта1 / 2
25/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • За солен вариант
  • кайма - 300 гр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 200 гр.
  • За сладък вариант
  • смлени орехи - 100 гр.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, яйцата и солта замесваме тесто. Разточваме тестото на тънък лист и го оставяме 30 минути да изсъхне.

Нарязваме тестото на ленти. Поръсваме лентите с брашно и режем на ивици, широки около 1 пръст. Варим лентите в кипяща, подсолена вода. Прецеждаме, изплакваме със студена вода и заливаме с горещо масло.

За соления вариант:

Запържваме каймата. Овкусяваме със сол и черен пипер. Изсипваме каймата върху сипаните в чиния макарони и отгоре поръсваме настърган кашкавал.

За сладкия вариант:

Върху макароните поръсваме смлените орехи и захарта и поднасяме.

Тези лесни домашни макарони могат да бъдат гарнирани с всякакви солени или сладки добавки по желание. Могат да се използват и за приготвяне на всякакви други рецепти с макарони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: