Начин на приготвяне
От брашното, яйцата и солта замесваме тесто. Разточваме тестото на тънък лист и го оставяме 30 минути да изсъхне.
Нарязваме тестото на ленти. Поръсваме лентите с брашно и режем на ивици, широки около 1 пръст. Варим лентите в кипяща, подсолена вода. Прецеждаме, изплакваме със студена вода и заливаме с горещо масло.
За соления вариант:
Запържваме каймата. Овкусяваме със сол и черен пипер. Изсипваме каймата върху сипаните в чиния макарони и отгоре поръсваме настърган кашкавал.
За сладкия вариант:
Върху макароните поръсваме смлените орехи и захарта и поднасяме.
Тези лесни домашни макарони могат да бъдат гарнирани с всякакви солени или сладки добавки по желание. Могат да се използват и за приготвяне на всякакви други рецепти с макарони.