Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с глазура

Сиропиран сладкиш с глазура

Сиропиран сладкиш с глазура
Снимка: Илияна Димова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Днес на почит са сиропираните сладкиши, а ние ги обожаваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 8 - 9 с.л.
  • ванилия - 2 бр пакетчета
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 8 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • глазура - 100 г готова (или шоколад)
  • масло - 50 г
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • захарни конфети - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захар. Прибавяме ванилията, бакпулвера, какао (1 с.л.) и брашно (1 ч.ч.). Полученото хомогенно тесто изсипваме в малка тавичка, върху хартия за печене.

Слагаме сладкиша да се пече в нагрята на 180 градуса фурна. Когато е готов, изваждаме от тавичката и охлаждаме върху решетка.

За сиропа слагаме кристална захар да се карамелизира, прибавяме гореща вода и сваряваме на сироп, докато карамелът се разтвори в сироп. Слагаме в горещия сироп краве масло да се разтопи.

С получения сироп сиропираме сладкиша. Какаовата глазура или шокоалд разтопяваме, смесена с краве масло и поливаме сладкиша. Украсяваме със захарни конфети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: