Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с яйца на фурна

Пилешки дробчета с яйца на фурна

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пилешки дробчета с яйца на фурна
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"А сега да видим може ли да отговорите на въпроса кое е първо - яйцето или дробчето"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • яйца - 6 бр. варени
  • яйца - 8 бр. сурови
  • магданоз - на вкус
  • пресен лук - 3 стръка
  • копър - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се сваряват за 15 мин. Измиват се и се нарязват на половинки.

Сварените яйца се нарязват на филийки. Подправките и лукът се нарязват на дребно. Всичко се разбърква заедно.

Посолява се на вкус. Към тази смес се добавят разбитите сурови яйца. Продълговата тавичка за кекс се намазва с масло. В нея се изсипва получената смес.

Отгоре се поставят бучките масло. Ястието се запича на 180 градуса за 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: