Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на фурна»Свински дроб с ориз и гъби на фурна

Свински дроб с ориз и гъби на фурна

Свински дроб с ориз и гъби на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Лесно е да приготвите перфектния свински дроб с перфектната рецепта"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 300 - 400 г
  • гъби - 300 г пресни
  • ориз - 1 ч.ч
  • пресен лук - 3 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • олио
  • сол
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. за накисване на дроба
  • яйца - 1 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на малки късчета, измийте го и залейте с млякото.

Измийте и почистете гъбите, като после ги нарежете на ивици. Лука нарежете на ситно и заедно с олиото ги сложете във фурната.

Хубаво е дробът да стои в млякото за около час и тогава да го изцедите и прибавите към лука.

Заедно ги задушете във фурната, след което прибавете гъбите и ориза.

Разбъркайте до прозрачност на ориза, след което сипете 3 чаени чаши вода и подправките.

Запечете ориза във фурната, можете по желание да полеете отгоре с разбито яйце и да допечете.

Свинският дроб с ориз и гъби на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: