Пазлама

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пазлама1 / 2
07/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 бр.
"Знаете ли откъде идва името пазлама и какво означава? Или само знаете, че е вкусна"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - колкото 1/2 кибритена кутийка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • вода - 300 мл топла
  • масло - за намазване
  • яйца - 1 жълтък + 1 с.л олио за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода със захарта. Покрийте и оставете на топло да шупне.

Пресейте брашното и добавете маята със солта и замесете постепенно меко и гладко тесто.

Покрийте го и оставете да втаса за около 20 минути. При желание в тестото може да се добави и малко твърдо и натрошено краве сирене.

Втасалото тесто разтеглете в овална форма с дебелина 2 см и го сложете в намазнена тавичка.

Отгоре с вилица или нож направете украса по желани и намажете с разбит жълтък с малко олио.

Сложете да се изпече в умерено загряна фурна до зачервяване.

Готовата пазлама намажете веднага с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
45
35
20
10
Дай твоята оценка: