Начин на приготвяне
Първо сварете свинското месо до готовност, след което го накъсайте на парчета.
Загрейте зехтина и запържете нарязан на ситно лука и двете чушки, пържете до златисто и добавете нарязаните гъби, запържете за кратко и добавете месото, сипете виното и покрийте с капак.
Задушавайте до изпаряване на течността наполовина, добавете сметаната, разбъркайте и оставете на котлона още няколко минути, докато се посгъсти.
Трябват ви две питки, аз купих готови, вие ако прецените може да си омесите домашни.
Изрежете питките отгоре като капаче и издълбайте средата, като основата и стените и трябва да са цели.
Намажете дъното на питките с доматен сос и разпределете приготвената смес в тях.
Настържете кашкавала поравно върху всяка бохча, сложете ги върху скарата на фурната и ги запечете на 180 градуса до разтопяване на кашкавала.
Бележка: Капачетата може да сложите до питките и да запечете и тях, а при сервиране да ги захлупите. Средата от бохчите сложете върху вестник на хладно и проветриво място и изсушете за галета.
Коментари