Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с киселец

Баница с киселец

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Баница с киселец1 / 3
07/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Сочна, свежа и най-важното - с киселец. Вкусотия та дрънка"

Необходими Продукти

  • кори - ръчно точени кори за баница или фини
  • киселец - 350 г
  • зелен лук - 150 - 200 г
  • сирене - 250 г натрошено
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • масло - 100 г разтопено
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете киселеца и зеления лук, накълцайте ги и ги намачкайте с малко сол.

Овкусете ги с черният пипер, натрошеното сирене, разбитите яйца, прясното мляко със содата и 100 г разтопено масло.

Ако плънката е много гъста, я разредете с малко прясно мляко, а ако е рядка - добавете малко брашно или галета.

Вземайте по една ръчно точена кора или по 2 фини и прегъвайте на 2. В средата слагайте от плънката по дължина и завивайте на руло.

Завийте първата кора на охлювче и около нея подреждайте останалите кори. Отгоре полейте с разтопено масло равномерно и сложете да се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

м
м
Много вкусна баница :)
29.04.2014 12:36