Начин на приготвяне
Редената баница е много лесна и става много бързо! Както за всяка баница, започваме с приготвянето на плънката. Измиваме листата на киселеца, левурдата и спанака, който може да заменим с лапад по желание.
Нарязваме ги на ситно. В купа разбъркваме 1-то яйце заедно с киселото мляко с хлебната сода, хималайската сол и черния пипер (не е задължителен).
Намазваме с шарлан правоъгълната плоска тава и постилaме първата кора. Ако кората е малко по-голяма от тавата, я подгъваме леко и в последствие редуваме всяка следваща кора – да е подгъната от различна страна.
Намазваме я с шарлан, поръсваме с малко от зеленините и постиламе втората кора. Върху нея намазваме от млечната плънка, като не забравяме и краищата, за да не са сухи. После отново кора + зеленини + кора + млечна смес и така, докато последно завършим с кора (под която има зеленини).
Намазваме отгоре с второто яйце със силиконова четка и печем около половин час, като след първите 5-10 минути я нарязваме на квадрати, за да може да се изпече равномерно и отвътре!
Поднасяме редена баница с киселец и левурда топла и хрупкава с чаша освежаващ айрян!
Чудно Вкусно!