Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Залята баница с киселец

Залята баница с киселец

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725348
Залята баница с киселец
Снимка: Michaela Berova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотна баница с киселец - обожаваме я"

Необходими Продукти

  • киселец - 1 връзка (около 4 шепи нарязан)
  • пресен джоджен - 1/2 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • олио - 100 мл
  • кори за баница - 1 пакет ръчно точени (500 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът, лукът и джодженът се режат на ситно. Към тях се добавя намачканото с вилица сирене.

Взима се една кора и се маже със сместа от разтопеното масло и олиото. Върху нея се слага още една кора. (*ако корите ви са дебели, не слагайте втора кора отгоре).

Върху корите се разпределят по 2-3 с.л. от плънката, след което се завиват и се подреждат в голяма тава като охлюв.

След това се заливат със сместа от разбитите яйца, киселото мляко, в което е угасена содата и прясното мляко.

Оставя се да поеме сместа (около 15 мин).

След това баницата се залива с останалата мазнина и се изпича в предварително загрята умерена фурна.

Залятата баница с киселец е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: