Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в съд за месене. В купа слагаме 600 милилитра топла вода, която я смесваме със солта и захарта. Разбъркваме докато се разтворят и изсипваме при брашното.
Омесваме средно меко тесто и го делим на 8-10 топки. Всяка разточваме около една педя и слагаме в дълбок съд, като отгоре и отдолу има олио. Така правим с всички топки.
Измиваме киселеца и зеления лук. Нарязваме ги и в тиган ги задушаваме с 1-2 супени лъжици олио. В друга купа чукваме яйцата и рабъркваме.
Натрошаваме сиренето и и прибавяме киселеца и зеления лук. Разбъркваме плънката. Тавата мажем с олио. На покривка или кърпа (стара) слагаме вече отпусналия се лист и започваме да го дърпаме колкото е възможно.
Слагаме върху него от плънката. Дърпаме едния край на покривката и навиваме на руло листа. Взимаме го и реди в кръг в тавата.
Повтаряме процедурата докато свършат тестените листове. Нарязваме на парченца маслото и го слагаме върху баницата. Печем на 180 градуса за около 30-40 минути. Става изключително вкусна!
Коментари