Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле по руски

Кисело зеле по руски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Кисело зеле по руски1 / 2
02/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • зеле - 10 кг
  • моркови - 600 г
  • червено цвекло - 1 кг
  • целина - 1 глава
  • ябълки - 1 кг малки
  • червени боровинки - 200 г
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцаното зеле наредете много добре в буркани. Между пластовете зеле редете настъргани ябълки, цвекло, целина и боровинки.

Притиснете много добре, защото в буркана не трябва да има въздух. Завършете с листа зеле отгоре и притиснете с тежест, за да може зелето да си пусне сока.

Съхранявайте бурканите на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Определено в рецептата си прекалил със солта и си забравил да кажеш че ябълките трябва да са кисел сорт
06.02.2016 20:55