Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Руски Медовик по рецепта на баба

Руски Медовик по рецепта на баба

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Руски Медовик по рецепта на баба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Не е важно коя баба е дала рецептата за Руски медовик, важното е, че е уникално вкусен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • захар - 200 г
  • мед - 120 г
  • масло - 60 г (меко)
  • яйца - 2 бр
  • сода бикарбонат - 1. 5 ч.л.
  • винен оцет - 1. 5 ч.л.
  • сол - 1. 5 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • за крем 1
  • кондензирано мляко - 1 консерва (400г)
  • масло - 225 г меко
  • за крем 2
  • заквасена сметана - 230 г
  • маскарпоне - 100 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме етикета на кондензираното мляко и слагаме в съд и покриваме с вода. Загряваме водата и държим два и половина часа на тих огън. Много е важно нивото на водата да не пада под нивото на консервата, за да не експлоадира.

Смесваме така полученото дулче де лече с размекнато масло и разбъркваме с миксер на ниска скорост докато получим гладка сметанова течност. Прибираме в хладилник.

За да направим бисквитените медни блатове смесваме в купа захар, мед, яйца и меко масло.

Загряваме вода на котлона и поставяме купата със сместа върху съда с вода без тя да се докосва до водата. Бъркаме през цялото време докато не се разтопи захарта и сместа се втечни напълно. Отдръпваме от котлона и добавяме содата, оцета и солта. Разбъркваме добре. И накрая брашното.

Разделяме тестото на 6 пласта и разточваме до възможно най-тънко. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15-тина минути (до златисто-кафяво). Още горещи ги разрязваме с кръгла форма.

За следващия крем в купа смесваме заквасена сметана, маскарпоне, ванилия и захар. Първия блат намазваме с крема от кондензирано мляко. Следващият със сметановия крем и така редуваме до последният блат. Най-отгоре и по стените мажем с кондензирания крем.

Наръсваме цялата медена торта със смлени на трохи бисквити. Прибираме в хладилник за минимум от 12 часа.

Сервираме полята с мед. Да Ви е сладко!

Руският Медовик по рецепта на баба е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
СТРАХОТНА НА ВКУС! ПОНЕЖЕ ОБИЧАМЕ МНОГО КАРАМЕЛ, ЗАТОВА СЛОЖИХ КАРАМЕЛЕНО КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО/от руски магазин "БЕРЬОЗКА"/ И ВКУСЪТ СТАНА НЕВЕРОЯТЕН.
25.01.2019 15:09