Начин на приготвяне
Махаме етикета на кондензираното мляко и слагаме в съд и покриваме с вода. Загряваме водата и държим два и половина часа на тих огън. Много е важно нивото на водата да не пада под нивото на консервата, за да не експлоадира.
Смесваме така полученото дулче де лече с размекнато масло и разбъркваме с миксер на ниска скорост докато получим гладка сметанова течност. Прибираме в хладилник.
За да направим бисквитените медни блатове смесваме в купа захар, мед, яйца и меко масло.
Загряваме вода на котлона и поставяме купата със сместа върху съда с вода без тя да се докосва до водата. Бъркаме през цялото време докато не се разтопи захарта и сместа се втечни напълно. Отдръпваме от котлона и добавяме содата, оцета и солта. Разбъркваме добре. И накрая брашното.
Разделяме тестото на 6 пласта и разточваме до възможно най-тънко. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15-тина минути (до златисто-кафяво). Още горещи ги разрязваме с кръгла форма.
За следващия крем в купа смесваме заквасена сметана, маскарпоне, ванилия и захар. Първия блат намазваме с крема от кондензирано мляко. Следващият със сметановия крем и така редуваме до последният блат. Най-отгоре и по стените мажем с кондензирания крем.
Наръсваме цялата медена торта със смлени на трохи бисквити. Прибираме в хладилник за минимум от 12 часа.
Сервираме полята с мед. Да Ви е сладко!
Руският Медовик по рецепта на баба е готов.
Коментари