Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото бутче и заливаме с вода. Като кипне, обираме добре образувалата се пяна. Прибавяме обелени цели картофи, настърган лук и зелен лук нарязан на ситно. Наливаме олио.
Ръсваме черен пипер, сол, куркума и сушен магданоз на вкус. Варим докато картофите и бутчето се сварят. Изваждаме ги от бульона и прибавяме царевицата и почистените измити и нарязани гъби.
Оставяме да се варят и през това време обезкостяваме бутчето и нарязваме ситно месото.
Картофите намачкваме с вилица. Връщаме месото и картофите във врящата пилешка супа и прибавяме фиде.
Варим супата до готовност на фидето и застройваме със смесени жълтък, кисело мляко и брашно. Поръсваме супата с нарязан пресен магданоз.
Супата с пиле, царевица и гъби със застройка е готова.