Торта на тиган

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Торта на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Най-великото кулинарно изобретение - вкусна и страшно лесна за приготвяне торта на тиган"

Необходими Продукти

  • брашно - 380 г
  • захар - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • бакпулвер - 5 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 600 г
  • пудра захар - 180 г
  • ванилена захар - 1 пакет
  • бисквити - натрошени за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва тесто. То се разделя на 8 топчета. Всяко се разточва на кора. Тя се дооформя на кръг с помощта на капак от тенджера - 22 см.

Кората се изпържва от двете страни, в малко олио и в керамичен тиган. Така се правят и останалите 7 топки.

Крем

Заквасената сметана се разбива леко със захарта и ванилията. Всяка кора се намазва с крема. Отгоре и отстрани също.

Сметановата торта се украсява с натрошени на дребно меки бисквити. Върху тях може да се направят линии разтопен шоколад.

Тортата на тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Левенова
Таня Левенова
Тортата става лека и много вкусна но след 5-6 часа престояла в хладилник я разрежете.
22.04.2017 11:20
1