Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко със сладко-кисел сос

Патешко със сладко-кисел сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Патешко със сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"На крехка патица - ароматен сладко-кисел сос се слага - кулинара поговорка"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 600 г
  • чесън - 5 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • оцет - 3 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л. или мед
  • червен пипер
  • за панировката
  • яйца - 2 - 3 броя
  • коняк - 40 мл
  • брашно - 60 - 80 г
  • олио - 50 - 60 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте патешкото с топла вода и сложете да вари на слаб огън със малко сол и червен пипер, до омекване.

Свареното патешко отцедете, нарежете на хапки и хубаво оставете да изсъхнат.

Всяка хапка панирайте в смес, приготвена от разбитите яйца, брашното, коняка, смления черен пипер и 50 мл олио и пускайте да се пържат в загрятата мазнина в широк тиган. Може и само да ги оваляте в брашно и така да ги изпържите.

В същия тиган, в който е останалата малко мазнина запържете за кратко скълцания чесън и джинджифил и долейте оцета да се изпари наполовина. Прибавете кетчупа и захарта/меда, разбъркайте и овкусете със сол.

Върнете патешкото в тигана, раздрусайте и снемете от котлона, след като хапките се овкусят равномерно. Сипете в широка чиния и поднесете Патешко със сладко-кисел сос със свежи зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много сполучлива рецепта.
26.02.2016 09:44
1