Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Малка питка роза със сирене и пресен лук

Малка питка роза със сирене и пресен лук

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Малка питка роза със сирене и пресен лук6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Питката може да е малка, но е със сирене, а и най-важното е сърцето да е голямо"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. /200 мл/
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 непълна чаша
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • пресен лук - 1/2връзка - само зелената част
  • яйцa - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се гладко и средно меко тесто. От него се оформят топки. Покриват се с найлон и се оставят да престоят 20 минути.

От тях се точат кори и се изрязват кръгчета с форма-7 см в диаметър.

На всяко кръгче се поставя от плънката - прегъва се и краищата се затварят с вилица.

За средата се прави кръг, който се разрязва на 4 но не в средата.

В средата на това кръгче се поставя от плънката и 4 -те крайчета се събират и получената роза се подрежда в средата на тава /27 см/.

Около него се подреждат прегънатите кръгчета. Получава се голяма роза. Оформената питка престоява също за 20-30-минути, покрита и на топло.

След това се намазва с жълтък, олио и прясно мляко. Изпича се за 40 мин на 180 градуса.

Малката питка роза със сирене и пресен лук е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: