Начин на приготвяне
Омесва се гладко и средно меко тесто. От него се оформят топки. Покриват се с найлон и се оставят да престоят 20 минути.
От тях се точат кори и се изрязват кръгчета с форма-7 см в диаметър.
На всяко кръгче се поставя от плънката - прегъва се и краищата се затварят с вилица.
За средата се прави кръг, който се разрязва на 4 но не в средата.
В средата на това кръгче се поставя от плънката и 4 -те крайчета се събират и получената роза се подрежда в средата на тава /27 см/.
Около него се подреждат прегънатите кръгчета. Получава се голяма роза. Оформената питка престоява също за 20-30-минути, покрита и на топло.
След това се намазва с жълтък, олио и прясно мляко. Изпича се за 40 мин на 180 градуса.
Малката питка роза със сирене и пресен лук е готова.