Сладкиш пирамида

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сладкиш пирамида
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тайната на Египетските пирамиди може и да си остане тайна, но тайната на вкусните пирамиди е разкрита, за подробности вижте рецептата"

Необходими Продукти

  • бисквити - 280 г Еверест чаени с мляко
  • локум - 280 г
  • вода - 5 с.л
  • шоколад - 200 г млечен
  • масло - краве 60 г
  • крокан - или кокосови стърготини за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите и нарежете локума на дребни парченца. Смесете ги с водата и месете до еднородна смес, която прилича на фондан или пластелин.

Ако е прекалено течно тестото, добавете още от бисквитите, трябва да може да се моделира. От локуменото тесто направете 10 еднакви фитила.

Върху хартия за печене подредете 4 броя на съвсем малко разстояние един от друг. Трябва да може да се постави друг ред върху тях.

Разтопете шоколада с маслото. Залейте първия ред на пирамидата с шоколад.

Подредете отгоре 3 фитила. Пак залейте с шоколад. После 2 и накрая последния фитил.

Оставете сладкиша, докато се стегне шоколадът и го нарежете на филийки.

Сладкишът пирамида е много вкусен.

Рецептата видях от тук: fedorcka.blogspot.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: