Сладкиш Душичка

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Сладкиш Душичка
Снимка: Denitsa
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Хапвате една хапка и ви става едно такова хубаво на душата, оттам и името - сладкиш Душичка"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 5 бр. (по 0.2 г)
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 20 гр
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • череши - 1 ч.ч. почистени от костилките
  • вишни - 1/2 ч.ч. почистени от костилките
  • ананас - 200 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените череши и вишни се поръсват със захар и брашно и се оставят да престоят около 30 мин.

Яйцата се разбиват със захарта, млякото и олиото. Добавят се брашното, бакпулверът и ванилиите и се разбърква до получаването на средно гъста гладка смес.

В предварително намазнена тава с диаметър 22 см се изсипва сместа.

На еднакво разстояние се разпределят черешите и вишните, а върху тях се слага ананасът, нарязан на тънки шайби.

Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята фурна на горен и долен реотан без вентилатор на 180 градуса за 50 мин.

Сладкишът Душичка е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: