Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Каубойски печен боб

Каубойски печен боб

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Каубойски печен боб
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ако искате да се почувствате като истински каубой, не яхвайте коня, а хапвайте каубойски печен боб"

Необходими Продукти

  • кайма - телешка 400 г
  • бекон - 200 г
  • боб - 3 кутии в доматен сос
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • сол - на вкус (около 1 ч.л)
  • чесън на прах - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и каймата в предварително загрятото олио на умерена температура, докато каймата стане на трохи и промени цвета си за около 15 мин.

Нарежете бекона на малки парченца и го добавете. Разбърквайте и гответе още около 5 мин. Изсипете боба в дълбока керамична тава за печене.

Смесете кафявата захар, балсамовия оцет, горчицата, соса уорчестър и останалите подправки. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре. Изсипете соса в боба.

Добавете каймата и бекона и отново разбъркайте.

Поставете тавата във фурна и печете чилито без да покривате за около 50-60 минути на 180 градуса.

Каубойският печен боб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Още една рецепта си пуснала, която много се харесва в моята кухня! Браво!
23.04.2017 11:45
1