Начин на приготвяне
Направете си първо сиропа, той трябва да е студен. Обединете всички съставки в тенджера и на умерен огън варите 10 минути от момента на кипене, оставете в страни да изстине.
В друг метален съд смесете студеното мляко, царевичното нишесте и гриса, разбъркайте да се разтворят съставките добре. Отделно разбийте яйцата със захарта на крем, добавете ги в млякото и разбъркайте. Поставете съда на слаб огън и варете при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема, като в края добавите настърганата портокалова кора и маслото, бъркайте до пълното разтопяване на маслото.
Изсипете съдържанието на тенджерата в купа, покрийте със стреч фолио и оставете настрани да се охлади. Разстелете корите на плота и ги разрежете на две равни части откъм по дългата страна на корите, съберете двете равни части в едно.
Намажете един лист от корите с разтопено масло, поставете втори лист върху него намажете и него с масло. Поставете 1 пълна голяма супена лъжица от крема в средата на единия край на намазаните листи. Подгънете двете страни (отляво и дясно на крема) корите навътре и навийте на рулце.
Така два по два намазватете листите, поставяйте крем, подгъвайте и навивайте на рулца до изчерпването на корите. Наредете рулцата в обилно намазана с масло правоъгълна тава с размери 25х35, плътно едно до друго в два реда, намажете рулата с останалото масло. Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна до златисто (отгоре и отдолу на рулата).
Извадете тавата от фурната и полейте равномерно със студения сироп. Оставете полятите рулца галактобуреко да усвоят сиропа и напълно да се охладят.
Препоръчвам: Маслото да е с много добро качество.
Практична тайна: Ако ви предстои празник, просто си пригответе рулата предварително и ги поставете във фризера (сурови), изпичате ги когато е необходимо добавяйки още няколко минути приготвяне.