Млечна супа с коприва

галимиргалимир
Новак
1113
Млечна супа с коприва3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще повярваме, че пролетта е дошла едва когато приготвите млечна супа с коприва"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 - 600 г
  • прясно мляко - 1 л
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • брашно - 30 г
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, а след това се попарва за няколко минути във вряща вода. Отцежда се добре и се нарязва.

Брашното се запържва с маслото и олиото в тенджера.

Разрежда се постепенно с топлото мляко, посолява се и се добавят нарязаният джоджен и копривата.

Оставя се млечната супа да ври няколко минути, след което се добавят разбитите жълтъци с лимоновия сок.

Млечната супа с коприва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
31
21
10
Дай твоята оценка: