Начин на приготвяне
Копривата се измива добре и се попарва във вряла вода за около 5 минути на котлона. Изважда се и се оставя да се охлади след, което се нарязва на малки късчета.
Морковът се нарязва на малки кубчета или се настъргва.Пресният лук се нарязва на около 2 см и се запържва леко в олио заедно с моркова. Щом са готови, се се слагат в тенджерата с бульона от попарената коприва и нарязаната охладена коприва и се оставят да се варят 10 минути.
След като омекне, се слага дребно натрошено фиде. Копривената супа се вари за 5 минути, докато фидето се свари
Прави се застройка: Яйцето се разбива в купа с киселото мляко и лимонов сок. След това се добавя магданоз. В края се и добавя една нарязана скилидка чесън.
Добавя се постепенно около 1/2 л от горещия бульон на пролетната супа, като се бърка непрекъснато. Супата се маха от котлона.
Оставя се за 5 минути и тогава постепенно застройката се налива в тенджерата, като не се спира да се бърка.
Желая Ви добър апетит с моята супа от коприва с фиде!
Коментари