Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Вкусни мариновани шишчета

Вкусни мариновани шишчета

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Вкусни мариновани шишчета
Снимка: Анонимен
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Тези шишчета си търсят компания за обяд, вие свободни ли сте?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • лук - 4 - 5 глави
  • за маринатата
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 2 ч.л. пълни
  • олио - 2 с.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото почистваме от ципите и излишните мазнини. Нарязваме го на подходящи хапки с размери приблизително 2х2 см.

В купа добавяме последователно съставките за маринатата. Медът, който използвах, не беше течен, а много гъст, чаените лъжици са с връх.

Чесъна почистете от люспите и пресовайте при останалите продукти. Накрая хубаво разбъркайте до получаването на хомогенна каша. Полейте с нея хапките месо и хубаво разбъркайте.

Оставете в хладилник за няколко часа.

Лука нарязваме на полумесеци и започваме да нижем шишчетата, като редуваме последователно лук и месо, по желание могат да се добавят и други зеленчуци - чушка, гъби и т.н.

Готовите шишчета поднасяме със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: