Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Шишчета»Мариновани пуешки шишчета на скара

Мариновани пуешки шишчета на скара

Мариновани пуешки шишчета на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако гостите са ви изненадали, вие им върнете жеста, приготвяйки тези неустоими пуешки шишчета на скара"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол
  • зехтин
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки.

Сложете сол, черен пипер и соевия сос.

Оставете в хладилника за няколко часа.

Нарежете зеленчуците на парчета. Не трябва да са нито много малки, нито много големи.

Извадете месото и го надупчете на дървените шишчета, като редувате месо, зеленчуци, месо и така до изчерпване на продуктите.

Загрейте скарата, намажете я с главичка лук и я намажете с малко зехтин.

Изпечете вкусните шишчета от двете страни до готовност.

Извадете и сервирайте маринованите пуешки шишчета на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: