Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Мариновани шишчета от джолан

Мариновани шишчета от джолан

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Мариновани шишчета от джолан
Снимка: Зори
1 / 7
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Когато си не само майстор на скарата, но и мераклия, знаеш, че най-крехките шишчета се правят от джолан"

Необходими Продукти

  • джолан - около 1 кг без кост
  • кисели краставички - 1 буркан (само маринатата)
  • кромид лук - 3 глави
  • зелени чушки - 3 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • сланина - няколко парчета
  • черен пипер - 2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива, подсушава и нарязва на малки парчета, подходящи за нанизване на дървени шишчета.

Прехвърля се в подходяща купа и се залива обилно с маринатата от сока от киселите краставички. Тази марината е уникална и прави всякакъв вид месо крехко и сочно, наистина е невероятна. Покрива се купата и се оставя на хладно за една нощ.

На следващия ден ще видите, че месото е изпило целия сок от киселите краставички. Поръсете месото със съвсем малко сол, черен пипер и струйка олио. Разбъркайте и оставете за поне 30 минути.

След това намокрете дървените шишчета обилно с вода, почистете чушките и лука и ги нарежете на правоъгълни парчета.

Нанижете месото, като го редувате с парчета зелена, червена чушка и кромид лук.

Загрейте хубаво скарата, намажете я с парче сланинка и изпечете шишчетата, като периодично ги въртите по часовниковата стрелка, за да се изпекат равномерно от всички страни.

С помощта на четка мажете шишчетата от отделилата се от месото в купата марината от олио, сол и черен пипер.

Между шишчетата може да наредите и да изпечете парченца сланинка.

Маринованите шишчета от джолан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: