Торта без яйца

magi yordanovamagi yordanova
Новак
99
348
1
2k
11/05/2012
"И ние не повярвахме, докато не опитахме - ето - разкошна торта без нито едно яйце "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 052
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се поотделно сухите и мокрите съставки, разбъркват се добре. Получената смес се изсипва в тава с диаметър 24 см, която предварително е постелена с пекарска хартия.

Пече се на 160С в загрята фурна за 20 минути. След като изстине, блата се разрязва надлъжно на две половини, които се слепват с масления крем.

Приготвя се сметановия крем като първо се разтопят родопчетата на водна баня. Оставят се да се охладят и към тях се добавя леко разбитата с миксер сметана.

Крема се разбива и с него се намазва цялата торта.

С помощта на шприц се правят розички, гарнира се с натрошените какаови бисквити и настърган шоколад по желание.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар