Начин на приготвяне
Смесваме много хубаво нишестето и какаото. Разбиваме яйцата със захарта и солта, и добавяме нишестето и какаото към тях. Разтопяваме маслото и половината от него добавяме към сместа. Добавяме и настъргания шоколад. Разбъркваме. Прибираме сместа, покрита с фолио за около 1 час в хладилник.
През това време приготвяме крема. В тенджера затопляме млякото и към него прибавяме ванилията. В купа разбиваме жълтъците със захарта и към тях добавяме брашното. Започваме постепенно да изсипваме горещото мляко към яйцата, като това трябва да става постепенно на малки порции и при непрекъснато разбъркване.
След като сме изсипали всичкото мляко при яйцата, връщаме тази смес обратно в тенджерата и загряваме, докато заври. Варим крема, докато се сгъсти много добре. Сваляме съда от котлона и оставяме крема да изстине.
Когато времето за отлежаване на сместа за палачинките в хладилника изтече, я изваждаме от хладилника и разбъркваме хубаво.
Започваме да пържим палачинките в загрят тиган (или на плоча за палачинки), като се стараем да сипваме с черпак възможно най-тънък слой смес, защото много се надуват. Внимаваме при пърженето и щом палачинката започне да потъмнява, веднага я обръщаме, защото може лесно да се препържи и изгори.
Взимаме изстиналия крем и в него настъргваме или начупваме с нож шоколада. Разбъркваме и започваме да мажем с този пълнеж палачинките, докато са още съвсем топли. Навиваме палачинките или ги прегъваме на четири. Украсяваме със сметана и натрошени бадеми или по желание. Сервираме ги топли.