Начин на приготвяне
Затопля се прясното мляко. От него се заделят 100 мл.
В тях се поставя маята, няколко чаени лъжички брашно и 1 ч.л. захар. Получената смес се оставя за десетина минути да се активира.
С брашното, едното яйце, двата белтъка от друти две яйца, олиото, разтопеното масло, захарта, двете ванилии, останалото мляко и вече активиралата се мая се замесва меко и еластично тесто.
Оставя се да втаса за около 40 минути. След като втаса се премесва тестото и разделя на пет части. От тях се оформят топки.
Оставят се да се отпуснат за няколко минути. Всяка топка се разточва на кръг.и се разделя на по осем триъгълника. В широката част на всяко тригълниче се поставя по една лъжичка мармалад.
Двата ъгъла се подвиват на вътре и тогава се навиват.
Оформените кифлички се редят в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. Втасват около 20 минути. Мажат се с разбитите жълтъци. Пекат се на 180 градуса за 25 минути.
Кифличките с мармалад и ванилия са готови.