Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: В дълбок съд сипете 800 г брашно, добавете сол, разбъркайте и направете кладенче, в него разбийте маята, захарта и настърганата лимонова кора.
Добавете и ваниловата захар, смесете с газираната вода и олиото, постепенно добавяйте брашно докато не замесите меко тесто. Тестото намажете с олио от двете страни, покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса.
Втасалото тесто преместете на набрашнена повърхност и разделете на три части (оформете топки).
Покрийте ги с кърпа и ги оставете още 5 минути.
Всяка топка разточете с точилка във формата на правоъгълник и намажете с размекнатия маргарин. След това сгънете горната страна, след нея долната, а накрая сгънете едната страна 3 пъти - до третина, втори и трети път. Повторете стъпките с останалите две топки. Покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.
След това всяка разточете в правоъгълна форма. Нарежете на триъгълници. На всеки слагайте по лъжица мармалад и навивайте кифлички.
Намажете тава с маргарин и подредете кифличките в нея. Оставете да отстоят още 10 минути. Изпечете ги в добре загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.
Готовите кифлички извадете от фурната, покрийте с кърпа и оставете да се охладят. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Съвет: Използвайте газирана минерална вода на стайна температура, не използвайте студена от хладилника.
Постните кифлички с мармалад са готови.