Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Постни кифлички с мармалад

Постни кифлички с мармалад

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Постни кифлички с мармалад
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Съвършено меки постни кифлички, които ни припомнят най-хубавите дни от детството"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • газирана вода - 500 мл
  • сол - 1 лъжичка
  • мая - 40 г
  • лимонова кора - настъргана
  • захар - 2 лъжици
  • ванилова захар - 1 пакет
  • олио - 200 мл
  • за намазване
  • постен маргарин - 100 г
  • за пълнеж
  • мармалад
  • за поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: В дълбок съд сипете 800 г брашно, добавете сол, разбъркайте и направете кладенче, в него разбийте маята, захарта и настърганата лимонова кора.

Добавете и ваниловата захар, смесете с газираната вода и олиото, постепенно добавяйте брашно докато не замесите меко тесто. Тестото намажете с олио от двете страни, покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса.

Втасалото тесто преместете на набрашнена повърхност и разделете на три части (оформете топки).

Покрийте ги с кърпа и ги оставете още 5 минути.

Всяка топка разточете с точилка във формата на правоъгълник и намажете с размекнатия маргарин. След това сгънете горната страна, след нея долната, а накрая сгънете едната страна 3 пъти - до третина, втори и трети път. Повторете стъпките с останалите две топки. Покрийте ги с кърпа и оставете за 10 минути.

След това всяка разточете в правоъгълна форма. Нарежете на триъгълници. На всеки слагайте по лъжица мармалад и навивайте кифлички.

Намажете тава с маргарин и подредете кифличките в нея. Оставете да отстоят още 10 минути. Изпечете ги в добре загрята до 200 градуса фурна за 25 минути.

Готовите кифлички извадете от фурната, покрийте с кърпа и оставете да се охладят. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Съвет: Използвайте газирана минерална вода на стайна температура, не използвайте студена от хладилника.

Постните кифлички с мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: