Начин на приготвяне
Соевото (или друго растително) мляко се затопля леко и в него се разтваря захарта, като се разбърка с тел. Добавят се и есенциите. На дъното на хлебопекарната се изсипва олиото.
Следва млякото, после - пресятото брашно и най-отгоре се слага маята (или в друг ред, ако указанията на хлебопекарната са различни). Машината се включва на програма за сладък хляб. Може да замесите и на ръка.
След последното втасване изключих машината (оставаше 1 час и 20 минути до края на програмата). Чак при такова втасване тестото се изважда с намазнени ръце върху намазнен плот.
Разточва се на кръгла кора с дебелина около половин сантиметър. Разрязва се на триъгълници. В основата на всеки се поставя от плънката и се навиват кифлички. Редят се в тава с хартия за печене и се поставят в студена фурна, включена на 200 градуса.
Печем до готовност, докато станат златисти.
Аз поръсих веган кифличките с мармалад с малко пудра захар.
Да ви е сладко!