Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и към него се добавят сухите съставки, солта и захарта, ванилова захар. Следват яйцата, цялото и белтъка от второто.
В хладкото прясно мляко разтварям маята, не чакам да се активира, прибавям я към брашното, следва олиото, разбърквам с лъжица, докато събера тестото на много лепкава топка.
Покривам с прозрачно фолио и оставям на топло да втаса - oколо час до удвояване на обема.
След това го прехвърлям на набрашнен плот и го премесвам с малко брашно, оформям на топка и разточвам на кора с дебелина около три, четири милиметра.
Аз лично нарязвам на триъгълни парчета и навивам кифличките, като в основата на всеки триъгълник поставям парче мармалад.
Отгоре ги мажа с развит жълтък.
Печем пухкавите кифли на 180 °C до готовност, като следим печенето. Ако се налага вдигане на тавата на по-високо ниво, за да се запекат добре и отгоре.
Това е, имаме много мекички и вкуснички кифлички.
Непременно опитайте моите кифлички с мармалад - миришат разкошно!