Кифлички с мармалад

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5116k1k2k5
Кифлички с мармалад
Снимка: Людмила
1 / 4
05/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Непременно опитайте моите кифлички с мармалад - миришат разкошно!"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • яйца - 1+1 белтък + 1 жълтък
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 5 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • ванилова захар - 1 пакет
  • захар - 3 с.л
  • сол - щипка
  • За пълнежа
  • мармалад
  • сладко
  • локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него се добавят сухите съставки, солта и захарта, ванилова захар. Следват яйцата, цялото и белтъка от второто.

В хладкото прясно мляко разтварям маята, не чакам да се активира, прибавям я към брашното, следва олиото, разбърквам с лъжица, докато събера тестото на много лепкава топка.

Покривам с прозрачно фолио и оставям на топло да втаса - oколо час до удвояване на обема.

След това го прехвърлям на набрашнен плот и го премесвам с малко брашно, оформям на топка и разточвам на кора с дебелина около три, четири милиметра.

Аз лично нарязвам на триъгълни парчета и навивам кифличките, като в основата на всеки триъгълник поставям парче мармалад.

Отгоре ги мажа с развит жълтък.

Печем пухкавите кифли на 180 °C до готовност, като следим печенето. Ако се налага вдигане на тавата на по-високо ниво, за да се запекат добре и отгоре.

Това е, имаме много мекички и вкуснички кифлички.

Непременно опитайте моите кифлички с мармалад - миришат разкошно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: