Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с ябълков мармалад

Кифлички с ябълков мармалад

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Кифлички с ябълков мармалад
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ако има кой да ни ги приготвя, сме готови всеки ден да хапваме кифлички с ябълков мармалад"

Необходими Продукти

  • мас - 250 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • захар - 150 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйце - 1 бр. за намазване
  • шоколадови пръчици - 1 ч.л.
  • мармалад - 200 г от ябълки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се загасява в киселото мляко. Смесват се пресятото брашно с киселото мляко, мас, захар и белтъка от яйцето .Оформя се меко тесто, да не лепне на пръстите. Слягаме го в хладилника за 20 мин.

След това го нарязваме на 6-7 топки, всяка от които разточваме на кръг с дебелина 1 см и се нарязва като за торта на тригълничета.

На широката част е поставя по 1 ч.л. пълна от ябълковият мармалад и се навиват на кифличките, мажат се с разбито яйце и се наръсват с шоколадовите пръчици.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 180-200 градуса в предварително загрята фурна около 10-15 мин.

Кифличките с ябълков мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Минчо Дочев
Минчо Дочев
Направихме,успешен опит с по малко захар.Целесъобразно е използването на повредени ябълки при брането,често най добрите падат и по късно загниват 100%.
31.10.2019 13:23
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не съм приготвяла кифлички без мая, като са само със сода бухват ли хубаво? Аз ги мажа със разбит жълтък с малко мляко за да се получи хубав златист цвят при запичане. :)
30.01.2018 12:18