Начин на приготвяне
Содата се загасява в киселото мляко. Смесват се пресятото брашно с киселото мляко, мас, захар и белтъка от яйцето .Оформя се меко тесто, да не лепне на пръстите. Слягаме го в хладилника за 20 мин.
След това го нарязваме на 6-7 топки, всяка от които разточваме на кръг с дебелина 1 см и се нарязва като за торта на тригълничета.
На широката част е поставя по 1 ч.л. пълна от ябълковият мармалад и се навиват на кифличките, мажат се с разбито яйце и се наръсват с шоколадовите пръчици.
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 180-200 градуса в предварително загрята фурна около 10-15 мин.
Кифличките с ябълков мармалад са готови.
Коментари