Начин на приготвяне
Първоначално загрейте фурната на 185 градуса. Подгответе си две тавички, които са с диаметър 22 см. Намажете ги с масло или ги напръскайте със спрей против залепване.
В подходяща голяма купа смесете всички сухи съставки за блатовете. В отделна купа разбийте олиото с ванилията и яйцата. След това обединете сухите и течните съставки, разбъркайте ги много добре.
Прибавете към сместа предварително настърганите моркови, орехите и стафидите. Разпределете сместа в двете тави.
Всеки блат печете около 30-40 минути или докато клечка, забодена в него, излезе суха. Извадете изпечените блатове върху метална решетка и оставете настрана, докато се охладят напълно.
С помощта на миксер разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете маскарпонето и ванилията, разбивайте докато сместа стане напълно хомогенна.
Следващата стъпка е сглобяването на тортата. Започнете с крем, следва блат, отново крем, нарязани пекани, блат, крем, пекани и накрая завършете с крем. Изцяло намажете тортата с крем, поръсете краищата й със ситно нарязани пекани.
Декорирайте по желание, като в случая аз използвах зелен фондан, който е настърган на едро ренде. Оформен е като гнездо, а в средата има шоколадови яйца.