Начин на приготвяне
1. Пригответе основата:
а) Блендирайте смесените брашно, пудра захар, щипка сол, ванилията и маслото до мазни трохи - добавете жълтъците;
б) Увийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилника за 30 минути;
в) Оформете основата с бордюр висок 3 см във форма за тарт - набодете с вилица;
г) Печете при 180 градуса за 10 минути - охладете до полуготовност.
2. Почистете черешите от костилките - отцедете от сока.
3. Пригответе пълнежа:
а) Разбийте с миксер мекото масло и пудрата захар до пухкавост - добавете на части леко разбитите яйца;
б) Добавете сухата смес и разбъркайте до еднородност.
4. Оформете кростатата:
а) Поръсете с настъргания шоколад охладената основа и отгоре подредете черешките;
б) Залейте с плънката - загладете.
5. Печете при 170 градуса за 35 минути (30 мин.) и охладете.
6. Напръскайте с шоколадов гитер - нарежете и поднесете.