Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кростата с череши

Кростата с череши

teodorateodora
Новак
2110923
Кростата с череши
Снимка: teodora
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Как така досега не сте опитвали кростата с череши? Веднага да поправите този пропуск"

Необходими Продукти

  • Основа
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 70 г
  • масло - 140 г
  • сол - 1 шипка
  • жълтъци - 2бр
  • Пълнеж
  • масло - 125 гмеко
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 120 г изпечени и смлени (преди печене се попарват и обелват)
  • канела - 1 щипка
  • брашно - 20 г
  • какао - 1 с.л.
  • За поръсване
  • натурален шоколад - 100 г настърган
  • За отгоре
  • череши - от 1 компот (добре отцедени)
  • натурален шоколад - 50 г
  • олио - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе основата:

а) Блендирайте смесените брашно, пудра захар, щипка сол, ванилията и маслото до мазни трохи - добавете жълтъците;

б) Увийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилника за 30 минути;

в) Оформете основата с бордюр висок 3 см във форма за тарт - набодете с вилица;

г) Печете при 180 градуса за 10 минути - охладете до полуготовност.

2. Почистете черешите от костилките - отцедете от сока.

3. Пригответе пълнежа:

а) Разбийте с миксер мекото масло и пудрата захар до пухкавост - добавете на части леко разбитите яйца;

б) Добавете сухата смес и разбъркайте до еднородност.

4. Оформете кростатата:

а) Поръсете с настъргания шоколад охладената основа и отгоре подредете черешките;

б) Залейте с плънката - загладете.

5. Печете при 170 градуса за 35 минути (30 мин.) и охладете.

6. Напръскайте с шоколадов гитер - нарежете и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: