Начин на приготвяне
Нарежете аспержите на едри парченца и ги запечете на силен огън в тиган с много малко зехтин. Достатъчни са няколко минутки (4-5), за да останат хрупкави. Извадете в чиния и оставете настрани.
Сварете спагетите според указанията на пакета и полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Отцедете добре и смесете с босилековото песто, така че да полепне добре по пастата.
Нарежете прошутото на лентички и също смесете със спагетите, за да се слеят добре вкусовете. Разпределете в чинийки.
Нарежете доматите чери на половинки или четвъртинки, взависимост от големината им. Ако ползвате нормална моцарела, а не бейби, също я направете на парченца.
Върху всяка порция спагети разпределете първо аспержите, после моцарелата и накрая доматчетата. Подправете с малко зехтин и сол.
По желание натрошете пармезан за допълнителен вкус.