Картофи с кайма

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46114
Картофи с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусно ястие, което в никакъв случай не бива да се бърка с мусака!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 килограм
  • кайма - 500 г
  • олио - 1/2 кафена чашка
  • вода - до покриване на продуктите
  • люти чушки - 2 бр.
  • мащерка - 1 щипка сушена
  • естрагон - 1 щипка сушен
  • риган - 1 щипка сушен
  • розмарин - 1 щипка на връхчета
  • черен пипер - смлян. на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • лук - 1 главичка жълт кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - сушен или пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции измитите картофи. Измиваме ги под течаща вода и отцеждаме в гевгира. Слагаме ги в дълбока тенджера с добре прилепващ капак.

Сипваме на дъното олио и запръжваме каймата, докато хване цвят. Вадим я с решетъчна лъжица и отцеждаме от мазнината. В същата мазнина задушаваме под капак картофите с малко вода.

Добавяме всички подправки и ситно нарязаните лук, чесън и люти чушки. Всичко се разбърква добре и щом водата почне да се изпарява, връщаме каймата към останалите продукти и продължаваме да задушаваме.

Осоляваме на вкус. Ястието трябва да остане почти на мазнина. При сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мария
мария
Но на картинката има грах царевица домати а в вашата рецепта не ги виждам
08.08.2013 17:58
TEODORA
TEODORA
МНОГО ХУБАВА РЕЦЕПТА! И ВКУСНА, И ЛЕСНА :)
02.03.2013 19:23
4u4uliga
4u4uliga
Еееееееее,това си е страхотен гювеч.:)потекоха ми лигите,нямам търпение да си го сготвя.Много готини рецепти има в този сайт.Повече такива сайтове като вашия, да има.Положително действащи на човек.:)адмирации:)
27.02.2013 17:27