Начин на приготвяне
В дълбок тиган слагаме олиото да се загрее. Нарязваме пилешкото месо на късчета. Използвах бяло пилешко месо.
Почистваме лука, моркова и чесъна и ги нарязваме. Лука – на дребно, чесъна на филийки, моркова - на кубчета. Тиквичката също я нарязваме на кубчета, като преди това отстраняваме двата и края.
Задушаваме почти до омекване лука, чесъна, моркова и месото. После слагаме граха и тиквичката и пак задушаваме всичко. Бъркаме сместа.
Доматеното пюре разтваряме в малко топла водичка и я прибавяме към другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Слагаме сол и черен пипер на вкус. Задушваме, докато всичко омекне.
В големи купичка /като тези за супа/ сгъваме две кори /фини турски/, така че да стоят краища извън нея. Вътре слагаме ¼ от сместа и загръщаме. Сместа трябва да е почти догоре. От сместа стават 4 порции, но маже и 5 или 6 ако купичките, които използвате, са по-малки като размер. Притискаме краищата да залепнат и внимателно обръщаме в тавичка намазана с олио.
Същото процедираме и с останалите. Редим порциите в тавичката. Мажем всяка с по 1 ч.л олио. Печем на 200°C.
Малко преди да станат готови, т.е съвсем да имат загар, настъргваме с кашкавал отгоре и допичаме, колкото той да се разтопи.
Хапваме още топли. Плънката е вкусна, коричката хрупкава.
Да ви е сладко!
Рецептата е от списание Вкусотии в чинии с малки промени.