Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап с тиквичка

Султан кебап с тиквичка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Султан кебап с тиквичка
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Прословутият Султан кебап е най-вкусен и свеж, когато добавите към него и малко тиквички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр. /турски, фини/
  • пилешко месо - 700 г гърди
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • грах - 100 г замръзен
  • доматено пюре - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 80 мл.
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • за поръсване
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 4 ч.л. за намазване
  • олио - за намазване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган слагаме олиото да се загрее. Нарязваме пилешкото месо на късчета. Използвах бяло пилешко месо.

Почистваме лука, моркова и чесъна и ги нарязваме. Лука – на дребно, чесъна на филийки, моркова - на кубчета. Тиквичката също я нарязваме на кубчета, като преди това отстраняваме двата и края.

Задушаваме почти до омекване лука, чесъна, моркова и месото. После слагаме граха и тиквичката и пак задушаваме всичко. Бъркаме сместа.

Доматеното пюре разтваряме в малко топла водичка и я прибавяме към другите продукти в тигана. Разбъркваме добре. Слагаме сол и черен пипер на вкус. Задушваме, докато всичко омекне.

В големи купичка /като тези за супа/ сгъваме две кори /фини турски/, така че да стоят краища извън нея. Вътре слагаме ¼ от сместа и загръщаме. Сместа трябва да е почти догоре. От сместа стават 4 порции, но маже и 5 или 6 ако купичките, които използвате, са по-малки като размер. Притискаме краищата да залепнат и внимателно обръщаме в тавичка намазана с олио.

Същото процедираме и с останалите. Редим порциите в тавичката. Мажем всяка с по 1 ч.л олио. Печем на 200°C.

Малко преди да станат готови, т.е съвсем да имат загар, настъргваме с кашкавал отгоре и допичаме, колкото той да се разтопи.

Хапваме още топли. Плънката е вкусна, коричката хрупкава.

Да ви е сладко!

Рецептата е от списание Вкусотии в чинии с малки промени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: