Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап с Одрински кори

Султан кебап с Одрински кори

Султан кебап с Одрински кори
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Султанът може да е имал сто тъщи, но е ял такъв вкусен кебап, че жертвата определено си е струвала"

Необходими Продукти

  • одрински кори - 4 бр.
  • пилешки гърди - 200 г
  • пилешки котлети - 300 г
  • лук - 1 глава
  • патладжани - 1 бр. среден
  • грах - 200 г. замразен
  • червен пипер
  • мащерка
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • За бешамеловия сос
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • За поръсване
  • сирене чедър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете патладжана в маслото до златисто. Извадете го от тигана.

Сложете пилешкото месо в тигана, нарязано на кубчета. Запържете. Добавете ситно нарязания лук, граха и овкусете с подправките.

Добавете доматения концентрат. Разбъркайте. Върнете патладжана към останалите продукти и отстранете тигана от огъня. Охладете.

Загрейте маслото в съд на котлона. Добавете брашното и бъркайте енергично с дървена лъжица.

Добавете прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане, до получаването на гладък сос. Овкусете със сол.

Разрежете одринските кори през средата. Сложете парче от корите в дълбока широка чаша, като оставите крайчетата да висят. Сложете от пилешката плънка. Загърнете крайчетата и оформете на топка.

Сложете топчето с гладката повърхност нагоре в намазнена. Постъпете така и с останалите продукти да изчерпване.

Намажете обилно с бешамелов сос. Изпечете в загрята фурна до златисто. Преди готовност поръсете с настърган чедър и допечете кебапа за около минута. Гарнирайте с магданоз.

Султан кебапът с Одрински кори е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: