Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник с лапад и сирене

Лучник с лапад и сирене

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Лучник с лапад и сирене
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"При толкова подробна рецепта, няма как да не приготвите супер вкусотия"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. размер L от свободно гледани кокошки порода Родайланд (в краен случай Бял Легхорн)
  • кисело мляко - 4 с.л. истинско
  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • лук - 2 средни глави български каба лук
  • зехтин - ½ ч.ч. екстра вържин от Андалусия, Испания
  • масло - 3 с.л. растително, да не е палмово
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено (добре узряло)
  • лапад - няколко листа лапад или киселец от двора, където не ходи кучето
  • джоджен - няколко стръка от същото място
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се омачква с две щипки хималайска сол. Задушава се в растителното масло заедно с нарязания лапад до омекване и се оставя да изстине.

Яйцата, внимателно счупени, се разбиват с неръждаем прибор заедно с киселото мляко и бакпулвера.

Добавят се зехтинът, сиренето, брашното, ситно нарязаният джоджен и задушеното от тигана. Всичко се обърква добре и се излива в подходяща незалепваща тавичка.

Пече се в предварително загрята електрическа фурна, включена отгоре и отдолу без вентилатор на 170 градуса за 30-35 минути (или докато ви хареса на външен вид). Как ще го ядете си е ваша работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: