Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от Тиквички»Кремсупа от тиквички с морски дарове

Кремсупа от тиквички с морски дарове

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634292
Кремсупа от тиквички с морски дарове1 / 2
29/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Уникална вкусотия, която ще изкуши не само любителите на морски дарове, но и всички смели кулинарни експериментатори"

Необходими Продукти

  • морски дарове - 200 г
  • тиквички - 1 кг
  • сметана за готвене - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 100 г
  • бульон - 2 л зеленчуков
  • франзела - 1 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • босилек - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - сокът на 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуковият бульон се слага да заври. Тиквичките се нарязват на кубчета и се слагат в бульона. Когато тиквичките омекнат, се прецеждат от бульона, като самият бульон се запазва.

Тиквичките се пасират, като постепенно се добавят сметаната, прясното мляко и част от бульона, докато се получи желаната гъстота.

Връща се на котлона да заври и се прибавят сол, черен пипер и половината от маслото.

Отделно в тиган в останалото масло се задушават морските дарове. Когато се задушат, се слагат в супата, а супата се сваля от котлона.

Франзелата се нарязва на филийки, които се запичат за кратко във фурната.

Докато филийките се запичат, босилекът се нарязва на ситно и се смесва с лимоновия сок и зехтина.

От полученото песто се намазват изпечените филийки и се поднасят заедно със супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: