Трахана по родопски

30/04/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо867
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дреболиите и ги поставяме в съд, за да врат.

След като са готови, ги нарязваме на ситно.

Лука също нарязваме на ситно.

В друг съд с вряща вода, която предварително сме поставили сол, прибавяме и нарязаните дреболии.

Към тях добавяме лука и чушките. Чубрицата се слага цяла.

В отделен съд поставяме мазнината, лука и червения пипер и оставяме да се запържат.

След като сме оставили да се свари траханата и е готова, се добавя и запръжката.

Застройваме с жълтъците, прясното мляко и лимоновия сок, но преди да се излее, се темперира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар