Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 175°C. Постелете тави за печене с хартия за печене или силиконови подложки за печене.
В голяма купа смесете заедно омекналото масло, бялата и кафявата захар, докато стане светла и пухкава текстура..
Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне. Разбъркайте ванилия.
В отделна купа разбийте заедно универсалното брашно, какаото на прах, содата за хляб и солта. Постепенно добавете сухите съставки към маслената смес, като разбърквате, докато се комбинират.
Сложете парченцата шоколад, докато се разпределят равномерно в тестото.
Пуснете кръгли супени лъжици тесто върху подготвените листове за печене, като ги раздалечите на около 5 см един от друг. Можете да използвате лъжица за какаовите бисквити или ръцете си, за да оформите тестото.
Печете бисквитките в предварително загрята фурна за 10-12 минути, или докато краищата се стегнат и центровете леко омекнат. Внимавайте да не препечете, тъй като бисквитките ще продължат да стегнат, докато изстинат.
Извадете листовете за печене от фурната и оставете шоко бисквитките да изстинат върху листовете за 5 минути. След това ги прехвърлете върху решетки, за да се охладят напълно.
След като се охладят, вкусните бисквитки са готови за наслада! Съхранявайте остатъците в херметически затворен контейнер при стайна температура.
Тази рецепта дава приблизително 36 класически шоколадови бисквитки. Чувствайте се свободни да регулирате времето за печене според желаното ниво на хрупкавост.