Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Печени френски сирена с конфитюр от ягоди

Печени френски сирена с конфитюр от ягоди

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195371634132
Печени френски сирена с конфитюр от ягоди1 / 2
01/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Уникално ароматно предложение за всички, които искат да се насладят на най-доброто от френската кухня"

Необходими Продукти

  • камембер - 250 г
  • френско сирене - 250 г (по избор с твърда бяла или жълта плесен)
  • кори за баница - 4 бр.
  • масло - 100 г разтопено
  • ягоди - 250 г (може и замразени)
  • захар - 50 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите и захарта се слагат на котлона да се варят, докато се получи гъст конфитюр. Разбърква се често.

Преди да се махне от котлона, се подправя с черен пипер за малко по-пикантен вкус. Всяко сирене се увива в 2 слепени кори за баница, така че да се получи пакет.

Поставят се в тава за печене и се намазват обилно с масло. Сирената се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 10 мин.

При сервиране се поливат с ягодовия конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Камамбер също е френско сирене,
10.05.2017 13:10
1